Sparkle is een dagbesteding voor 8 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze cliënten (wij noemen ze spetters) hebben allemaal een sterke behoefte aan een veilige omgeving, waar zij zich op hun eigen tempo en niveau verder kunnen ontwikkelen. Die veiligheid wordt geboden door dagelijks terugkerende activiteiten, structuur in het dagprogramma en plezier maken met elkaar in een sfeervolle, huislijke omgeving.

Veel activiteiten zullen groepsgewijs worden aangeboden, waarin gekeken zal worden naar de individuele behoefte en het belevingsniveau, maar ook werken aan eigen doelen staat hoog op het lijstje.

Wat wij heel belangrijk vinden is dat de spetters kennismaken met hetgeen er buiten hun vertrouwde omgeving afspeelt. Doel daarvan is in kleine stapjes leren dat er meer is dan alleen hun “veilige” omgeving. Zorgen om, voor en met elkaar, erbij horen en gehoord worden in de wijk.

Integreren in de wijk dus, iets leuks organiseren voor bijvoorbeeld de ouderen in de wijk, naar de bieb, naar de markt, boodschappen doen, De Babber bezorgen, samen werken met de basisschool Het Ambacht en de Buurtzorg enz.
Plezier maken met elkaar staat voorop bij Sparkle. Daarom zullen inspannende activiteiten afgewisseld worden met muziek, voorlezen, een dvd’tje kijken, een spelletje op de laptop of gewoon even een momentje voor jezelf!

Burg. de Bordesplein 9 ⋆ Postadres: Asterstraat 4 ⋆ 3135 HB Vlaardingen

06 15 213 594 ⋆  info@stichtingsparkle.nl

KvK: 71180818 ⋆ RSIN: 8586 11 508