Buiten

Natuurlijk is het bijzonder te melden dat we fysiotherapie en logopedie in huis hebben. Maar wat we zeker ook doen is naar buiten gaan. Wandelen en traplopen (als fysio oefening), boodschappen doen bij de super of bij de molen. Dagelijks even naar buiten is echt een doel.

Ook gaan we wekelijks met een aantal naar het zwembad. En dan niet te vergeten in de even maanden in de buurt De Babber bezorgen.

 

Binnen

Als je druk buiten bent geweest is de inwendige mens natuurlijk ook belangrijk. Dus bakken en koken we er lekker op los. En daar waar rommel wordt gemaakt, ruimen we dat natuurlijk zelf zoveel mogelijk op: tafel afruimen, beetje vegen, natte doekjes over tafels en aanrecht, hoort er allemaal bij.

Natuurlijk zijn we ook creatief bezig. Knutselen, muziek maken en/of luisteren, liedjes zingen met de liedjesdoos en als het even kan lekker disco!

Om tot rust te komen kijken we af en toe een filmpje, laten we iemand voorlezen of doen we een spelletje. En een beetje tutten en de haren laten vlechten (voor de meiden) is natuurlijk ook rustgevend.

Kortom veel te doen in maar 5 dagen, want naast al deze gezellige activiteiten wordt er ook serieus gewerkt aan persoonlijke doelen die zijn vastgelegd in het zorgplan van iedere spetter. Druk programma is er van te maken, daarom doen we natuurlijk niet alles in één week, maar wel veel. Zorg mag immers ook leuk zijn !